Catatan

Tunjukkan catatan dari Mei, 2011

Kek Hari Lahir

Imej
Dah lama tak post apa-apa di blog ni....mmm....gambar & resepi byk yg belum dimuatkan di sini. Blog ini hanya tempat untuk menghimpun resepi supaya mudah dirujuk kemudiannya, sebab selalu tulis dalam kertas lepas tu hilang entah ke mana...blog ini bukanlah catatan harian atau diari masakan, Maisya post entry tak ikut turutan tarikh...ada yg dah berbulan-bulan tersimpan dalam PC...so please bear that in mind...





Kek span vanilla dengan lapisan buttercream serta jem strawberry(this one buat bulan 10 tahun lepas)...dihiasi dengan buttercream. Imej Strawberry Shortcake menggunakan teknik buttercream transfer.





Kek Batik biskut marie ditambah di atasnya dengan imej My Melody menggunakan teknik buttercream transfer juga...sedikit ralat kerana terlupa nak buat mirror imej so hasilnya gambar dan tulisan jadik terbalik...he...he..dah malas nak repair sebab buttercream pun dah habis, perkakasan semua pun dah basuh, redha sajalah.