Beef Katsu

Sebelum digoreng




Beef Katsu ni cara buatnya lebih kurang macam chicken chop la tapi yg ni guna beef.

BEEF KATSU

Daging
Telur
Tepung
Breadcrumbs
Garam
Lada hitam
Daging dipotong lebar dan nipis .Kemudian diketuk dengan anak lesung supaya lembut dan lebih leper( senang sikit nak masak ). Perap sebentar dengan garam dan serbuk lada hitam.

Salut daging dengan tepung, kemudian celup dlm telur dan seterusnya golek dalam breadcrumbs.

Goreng dengan minyak yg banyak hingga bewarna perang.

Toskan dan dipotong-potong kecik sebelum dihidang.

Ulasan

MyLilBundle berkata…
nampak cam best lerrr beef ni...mesti rangup gitewww!
zanaz berkata…
menariks resipi ni...sedappnya...cicah air asam pun sedap ni hehehe.
Maisya berkata…
shima,
rangup kalau betul gayanya...

kak zana,
cicah air asam ke? Yg ni makan dengan sos steak sedap kot?