Friday, July 30, 2010

Cili Jeruk



Cili Jeruk

cili hijau/merah/cili padi
1 cawan cuka
1 cawan air
4 sudu besar gula

Masak cuka dan air hingga mendidih. Tambahkan gula. Bila gula larut masukkan cili yg dah dihiris. Masak hingga cili berubah warna.

3 comments:

umeboshi said...

kiter pun dah lama dok tingin nak cuba buat cili jeruk. tq k.maisya for the recipe!!!

airtanganpiejot said...

sy punye stail taruk garam skt dan kurangkan gula. Untuk maintain rangup cili nye masak dulu air+gula+garam+cuka. sejukkan baru masukkan cili yg dibasuh bersih2 dan dipotong ikut citarasa. perap selama 1/2 hari dah blh makan.simpan dlm petisejuk utk tahan lama.

mieyra said...

buat cili jerul cuka tu bleh tukar kpda asam limau x..?