DIY...Playdough

Jumpa resepi ni di internet ( from a few blogs ). Ni bukan resepi untuk dimakan ye. Masa mula-mula tengok resepi ingatkan dia salah taip sebab guna 1 cawan soda bikarbonat! Tapi bila check kat blog-blog lain pun tulis kuantiti yang sama, maknanya betullah resepi tu. Ada lagi beberapa resepi lain untuk buat playdough ni, cuba google kalau nak. Simpan playdough dlm bekas kedap udara di dalam peti ais supaya tahan lama. Jangan biarkan terlalu lama terdedah , nanti dia kering. Kalau nak buat banyak-banyak warna, boleh letak warna last sekali(sewaktu menguli)...selepas dibahagi-bahagi kepada beberapa bahagian.

Ulasan

Catatan Popular