Muffin Pisang Coklat
Muffin pisang coklat k.liza. Dah banyak kali buat guna resepi ni.Yg atas tu bakar, yg bawah bentuk bahulu tu kukus. Kali ni hasilnya kurang gelap sebab serbuk koko tinggal sikit jer(ada le dlm 2 sudu kecik je kot) dan jugak sebab campur gula putih dgn brown sugar. Maisya suka yg bakar dari yg dikukus...tapi dua-dua pun sedap.
Bawah nie gambar yang buat dulu-dulu..yang ni kukus.Ada orang lain buat bila dikukus jadik lawa merekah, tapi maisya buat tak jadik merekah plakMUFFIN PISANG COKLAT
Bahan A [Ayakkan]
2 cawan tepung gandum
2 s/b serbuk koko
1 s/k soda bikarbonat
1 s/k baking powder
Sedikit garam
Bahan B
1 cawan pisang emas/berangan lecek
1 cawan minyak
11/2 cawan gula perang
2 biji telur [pukul sedikit ngan garfu]
Cara
1. Ayakkan bahan A dan masukkan dalam mangkuk.
2. Masukkan bahan B dan kacau rata.
3. Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
4. Kukuskan selama 30 minit atau bakar sehingga masak.
Bahan A [Ayakkan]
2 cawan tepung gandum
2 s/b serbuk koko
1 s/k soda bikarbonat
1 s/k baking powder
Sedikit garam
Bahan B
1 cawan pisang emas/berangan lecek
1 cawan minyak
11/2 cawan gula perang
2 biji telur [pukul sedikit ngan garfu]
Cara
1. Ayakkan bahan A dan masukkan dalam mangkuk.
2. Masukkan bahan B dan kacau rata.
3. Masukkan dalam acuan kecil atau loyang.
4. Kukuskan selama 30 minit atau bakar sehingga masak.
##Baru tambah resepi pada entry yang lama
Ulasan