Malaysia + Jepun ?

Tgh malas nak type resepi so letak gambar ni...ni buat dah lama , saja gatai tgn nak combine macam ni.
Nasi( campur beras pulut dengan beras biasa) + sambal tumis ikan bilis + timun, dibalut dengan nori(seaweed) dan gulung ala Temaki Zushi
ok jugaklah rasa dia.


Ulasan

hanny berkata…
pernah tak gaul serunding atau letak serunding dalam nasi pastu kepal-kepal buat macam onigiri tuh?..aku selalu buat untuk makan petang2 dan laku pulak!
umeboshi berkata…
ahahha... sedap ni! hari tu kiter pernah buat maki zushi, tapi gohan nyer kiter dok gaulkan dgn isi ikan goreng, dan ikan kering masin... yummy jugak!
MyLilBundle berkata…
hahahaa i pun belum penah rasa sushi version tekak melayu ni..tp agaknyer lebih kurang rasa pulut serunding kot.. :D
Maisya berkata…
hanny & noora,
memang sedap buat camtu tapi kena guna beras jepunlah kalau tak habih berderai...yg tak bestnya beras jepun yg jual kat malaysia ni tak berapa melekit la( yg import dari california tu...)

shima,
lebih kuranglah