Popia Basah
Inti utk popia basah...sengkuang & kacang panjang, bawang goreng, kacang tumbuk, sos cili Kulit popia
Dah lama tak buat popia...this time buat kulitnya tak berapa jadik...jadik tebal, kalau nipis plak dia jadik cam garing(senang pecah)...last time 2 kali buat guna kuali yg lain....kuali yg ni susah sikit nampaknya..resepi dah pernah bagi dulu..check kat sini POPIA BASAH
Dah lama tak buat popia...this time buat kulitnya tak berapa jadik...jadik tebal, kalau nipis plak dia jadik cam garing(senang pecah)...last time 2 kali buat guna kuali yg lain....kuali yg ni susah sikit nampaknya..resepi dah pernah bagi dulu..check kat sini POPIA BASAH
Ulasan
huhu..bila la saya nk start wat yg tu lak..hehehehe..
tapi ari khamis br ni sy wat kek marble susu akak tu..
alhamdulillah jdla..suka sgt..sempena hari jadi sendiri ..hehehe..pape pun kene adjust setting oven tu..mcm yg akak bg petua tula..
thanks akak..
=> enan_zulikh@yahoo.com <=
dah cantiklaa tuh popia akak :D lamanya x mkn popia...hampir terlupa kewujudan kuih nih..hehhe i suka dua2 version>>basah & goreng...sedap wat kudap2an minum ptg...fuhhh :)
happy belated birthday!
shima,
rupa tu oklah, tapi sebab tebal so kulit tu pun liat sikit